הסכם ממון על ירושה עתידית מהמשפחה
במהלך הקשר הזוגי שלכם, אתם תקבלו מהמשפחות שלכם ירושה חס וחלילה, ולהבדיל, מתנות.
הסכם ממון טוב צריך "לכסות" גם את זה.
אם לא תסדירו את הנושא בהסכם הממון, העניין מוסדר בחוק יחסי ממון בין בני זוג. על פי ההסדר שבחוק, ירושות שתקבלו מהמשפחות שלכן הן אישיות של מי שקיבל אותן, ולא יאוזנו ביניכם במקרה של פרידה. כלומר, כל אחד יוצא מהקשר עם הירושה ( או עם המתנה ) שקיבל ממשפחתו.
לכן, אם אתם רוצים שיחול עליכם הסדר אחר, ולא ההסדר הנ"ל, הקבוע בחוק, אתם צריכים הסכם ממון.
אבל גם אם ההסדר שבחוק מקובל עליכם ( ההסדר הזה, שירושות ומתנות הן אישיות של מי שקיבל אותן , מקובל על רוב בני הזוג), עדיין טוב תעשו אם תערכו הסכם ממון, ובו תסדירו גם את הנושאים הבאים:
החלפת ירושה ברכוש אחר
רכוש הינו דינאמי. אם קיבלתם בירושה כסף, יכול להיות שבעתיד תרכשו בו דירה. את אותה דירה, יכול להיות שתמכרו בעתיד, ובמקומה תרכשו דירה אחרת. צריך להסדיר את זה בהסכם הממון, כך שההסדרים שתקבעו לגבי הירושות שתקבלו, יחולו גם על כל מה שיבוא בבמקומן.
עליית ערך, השבחה וכיו"ב
הירושה שתקבלו, משביחה את עצמה, או יוצרת פירות. אם למשל קיבלתם דירה בירושה, ערכה, שוויה, במהלך שנות הזוגיות שלכם, בדרך כלל עולה. אפשר ויינתנו תוספות של זכויות בנייה. אולי הדירה תושכר, ויתקבל שכר דירה. הסכם ממון על ירושה עתידית, צריך להסדיר גם את הנקודות האלו, כיוון שללא הסדרה, הן אינן מובנות מאליהן.
השקעת ירושה ברכוש משותף
הגיוני שאת אותה ירושה עתידית שתקבלו, תשקיעו ברכישת רכוש משותף עם בן/בת זוגכם. דוגמא: תרכשו דירת מגורים חדשה. כל או רוב הכסף שתקבלו בירושה, יושקע ברכישה המשותפת הזו. חובה להסדיר את חלקיכם באותה דירה משותפת, בייחוד לגבי דירת מגורים שלכם, שבה תגדלו את ילדיכם.
דברים נוספים שיכולים לעניין אתכם: